Boekentip: Van sabbel tot babbel

Praten met je baby: misschien vind je het heel makkelijk of juist heel lastig. Jeroen en ik moesten vooral de eerste weken wennen aan het praten tegen iemand die niets terugzegt. Maar nu kletsen we wat af met zijn drieën. Een boek dat wij interessant vinden is het boek Van sabbel tot babbel: Ontdekkingsreis in de moedertaal.

Waar gaat Van sabbel tot babbel over?

Kinderen zeggen hun eerste zinnetje als ze ongeveer achttien maanden oud zijn. In Van sabbel tot babbel gaan de schrijvers in op de lange weg daar naar toe. Het boek legt uit hoe je kindje zich ontwikkelt en hoe hij zijn moedertaal leert kennen. Het staat vol met tips hoe jullie, lang voordat je kindje iets verstaanbaars terugzegt, toch echt met elkaar kunnen praten.

Het boek is eenvoudig geschreven en leest daardoor makkelijk weg. Het interessante aan het boek is dat het ingaat op de lichamelijke ontwikkeling van je kindje en hoe dat invloed heeft op het leren praten. In het boek wordt bijvoorbeeld uitgelegd dat je baby door zijn tandjes beter de bewegingen van zijn tong kan controleren. En je tong heb je nodig om te kunnen praten. Het krijgen van tanden is dus niet alleen van belang om op voedsel te kunnen kauwen, maar ook om letters zoals de ’t’ en de ‘n’ goed te kunnen uitspreken.

Leuk extraatje aan het boek is de CD met speciaal voor kinderen gecomponeerde muziek. De liedjes kun je gebruiken als aanvulling op je eigen geklets met je kindje.

Geïnteresseerd?

Je kunt het boek voor jezelf bestellen via deze link:

Van sabbel tot babbel + CD
Van sabbel tot babbel + CD
Jeannet van der Stelt & Frans X. Plooij

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *