Je baby in bad: wat is het beste tijdstip?

In bad gaan vindt Bas de laatste weken helemaal geweldig. Hij slaat met zijn handjes op het water en spettert zo ons en de badkamer helemaal nat.

Inmiddels hebben wij een goed ritme gevonden wat betreft de badtijden, maar het heeft wel even geduurd voordat wij erachter waren wanneer we Bas het beste in bad kunnen doen. Bas gaat nu twee keer per week in bad of mee onder de douche en een keer per week douchen we na het babyzwemmen.

Vermoeiend

Voor je kindje is het nogal best vermoeiend om in bad te gaan. Ten eerste moeten alle kleertjes uit. Daarna wordt je kindje naar het bad getild en wordt hij overal schoongemaakt. Zeker voor kindjes die nog niet zelf kunnen zitten, is dit vermoeiend. Na het badje moet je kindje weer terug naar de commode en moet hij afgedroogd worden. Een nauwkeurig klusje, want als er vocht achterblijft in de diverse huidplooitjes, kan het gaan broeien.

Al met al ben je zo een half uur bezig met je kindje in bad doen. En dan hebben we het alleen nog maar over de tijd die je echt met je kindje bezig bent. Je moet al een aantal zaken vooraf klaar zetten, zodat je beslagen ten ijs komt. Hiervoor hebben wij al eens eerder de checklist Je kind in bad! Wat heb je allemaal nodig? opgesteld.

Goed timen
Als je de bad-ervaring zo makkelijk maar ook zo leuk mogelijk wil maken, dan doe je er goed aan om even na te denken wanneer je je kindje in bad doet. Als je kindje vrolijk en actief is, zal hij minder gaan ‘zeuren’ en tegenstribbelen, waardoor de bad-ervaring voor jullie allebei leuker wordt.

Een aantal zaken om rekening mee te houden:

  • Je kindje moet niet te moe zijn; dan wil hij liever slapen en gaat hij ‘zeuren’.
  • Je kindje moet geen honger hebben; want dan wil hij iets heel anders dan in bad, dan wil hij gewoon eten.
  • Je kindje moet niet net gegeten hebben; met een volle buik in bad gaan wil nog wel eens fout gaat en dat is voor niemand leuk.

Maar wat is nu het beste tijdstip?

Er is geen ‘beste tijdstip’, maar er is dus wel een goed moment. Wij kiezen ervoor om Bas meestal na zijn boterham (tussen de middag) in bad te doen. We doen dit dan een uurtje nadat hij zijn boterham heeft gehad. We hebben voor deze wakkere periode gekozen omdat hij dan meestal wat langer speelt en lekker veel energie heeft. Daardoor vindt Bas het in bad gaan leuk en ziet het zelfs een beetje als spelen. Hij is vrolijk en jij hebt een leuke bad-ervaring met je kindje.

Wanneer doe jij je kindje in bad? Of heb je nog andere tips? Deel je ervaringen door een reactie achter te laten.

Eén antwoord op “Je baby in bad: wat is het beste tijdstip?”

  1. Voor het slapen stop ik elke dag mijn zoontje in bad en dat vindt hij heerlijk. Lekker utgebreid en daarna ook heerlijk insmeren en aankleden. Hij krijgt dan nog een fles en dan lekker slapen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *