Welke toeslagen voor ouders zijn er allemaal?

Het is een feit waar we niet om heen kunnen: kinderen kosten geld. Natuurlijk kunnen wij niet in jullie portemonnee kijken, maar veel mensen hebben recht op verschillende toeslagen.

In dit artikel gaan we in op de Kinderbijslag, het Kindgebonden budget en de Kinderopvangtoeslag.

De verschillende toeslagen

Kinderbijslag

De kinderbijslag wordt uitbetaald door de Sociale Verzekeringsbank. Woon of werk je in Nederland en heb je één of meer kinderen onder de 18 jaar? Dan heb je waarschijnlijk recht op kinderbijslag. Met de kinderbijslag wil de overheid bijdragen aan de kosten die bij het hebben van kinderen komen kijken.

Hoeveel kinderbijslag je krijgt, hangt onder andere af van de leeftijd van je kind en het aantal kinderen dat jullie hebben. De kinderbijslag wordt per kwartaal uitbetaald.

Kindgebonden budget

Het kindgebonden budget wordt maandelijks uitbetaald door de Belastingdienst. Of jullie recht hebben op het kindgebonden budget, hangt af van het gezinsinkomen en het aantal kinderen onder de 18 jaar dat jullie hebben.

Op de website van de Belastingdienst kun je uitrekenen of en hoeveel kindgebonden budget jullie kunnen krijgen.

Kinderopvangtoeslag

Als de ouders beide werken en jullie kind naar de kinderopvang gaat, dan hebben jullie recht op kinderopvangtoeslag. Dit is een tegemoetkoming in de kosten van de kinderopvang. Hierop heb je ook recht als je een opleiding volgt of weer aan het werk wilt gaan door bijvoorbeeld een re-integratietraject te volgen via het UWV of de gemeente. Wel moet je kind naar een geregistreerde kinderopvanginstelling gaan.

De kinderopvangtoeslag wordt uitbetaald door de Belastingdienst. Op de website van de Belastingdienst kun je uitrekenen of en hoeveel kinderopvangtoeslag jullie kunnen krijgen.

Meer toeslagen?

Ken jij andere toeslagen waar ouders misschien recht op hebben? Laat het ons dan weten door een reactie achter te laten.

Eén antwoord op “Welke toeslagen voor ouders zijn er allemaal?”

 1. Geachte heer, mevrouw,

  Uit onze statistiek blijkt dat in een pagina van uw website naar onze website (www.belastingdienst.nl / http://www.toeslagen.nl) wordt gelinkt. Een of meer hyperlinks werkt niet meer juist. Dat is jammer voor ons en voor uw bezoekers. Het gaat om uw volgende pagina:
  https://www.vanzwangerschaptotopvoeding.nl/welke-toeslagen-voor-ouders-zijn-er-allemaal/ http://www.toeslagen.nl/particulier/kindgebonden_budget.html 5

  Daarom onze vraag de hyperlink te controleren en waar mogelijk aan te passen.

  Wellicht wilt u linken naar:
  http://www.belastingdienst.nl/wps/wcm/connect/nl/toeslagen/toeslagen
  en/of naar de proefberekening toeslagen:
  http://www.belastingdienst.nl/wps/wcm/connect/bldcontentnl/themaoverstijgend/rekenhulpen/toeslagen/proefberekening_toeslagen

  Alvast bedankt voor uw medewerking.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *