Tips tegen brandend maagzuur

Veel vrouwen hebben tijdens hun zwangerschap last van brandend maagzuur. Ik had er vooral in het laatste trimester last van, toen mijn kindje al veel ruimte innam. Zodra ik in bed ging liggen, kreeg ik er last van.

Waar wordt brandend maagzuur door veroorzaakt?

Sommige vrouwen hebben ook al in het begin van hun zwangerschap last van brandend maagzuur. Dit komt door hormonale veranderingen. Door de hormomen verslapt de spier tussen je maag en je slokdarm, waardoor het maagzuur in je slokdarm komt.

Aan het einde van je zwangerschap wordt brandend maagzuur veroorzaakt door de grootte van je kindje (en dus ook de baarmoeder). Je kindje neemt steeds meer plek in en oefent daardoor druk uit op je maag. Het maagzuur wordt hierdoor naar boven, naar je slokdarm, gedrukt.

Wat kun je vooraf doen tegen brandend maagzuur?

De volgende tips hielpen bij mij:

  • (’s avonds) geen koolzuurhoudende dranken drinken
  • kleinere porties eten

Wat doe je tegen brandend maagzuur?

En zodra je er last van hebt:

  • een pepermuntje nemen.
  • vanillevla eten.
  • een extra hoofdkussen onder je hoofd, zodat je iets hoger ligt. Het maagzuur wordt dan niet zo hoog je slokdarm in geduwd.

Zelf was ik voorzichtig met Rennies, maar ik heb gehoord dat je die wel kunt gebruiken.

2 antwoorden op “Tips tegen brandend maagzuur”

  1. Wat je hier schrijft klopt volledig. Ik had ook vaak last van brandend maagzuur tijdens mijn zwangerschap doordat de foetus van mijn kindje zo hard duwde op mijn maag en middenrif. Hierdoor werd mijn sluitspier in de slokdarm geopend en kreeg ik brandend maagzuur.

    Groeten,
    Sabine

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *