Moeders duwen kinderwagen 1000 km in eerste jaar

Moeder die een kinderwagen duwtIn een onderzoek onder 2000 moeders, dat in opdracht van een luierfabrikant is gedaan, geeft 55 procent van de ondervaagden aan dat de kleine in slaap krijgen een van de moeilijkste dingen van het ouderschap is. Het neemt gemiddeld 30 minuten tijd in beslag om de baby weer in slaap te krijgen als hij ’s nachts wakker wordt.

Volgens het onderzoek is een stukje gaan wandelen met de kinderwagen een van de populairste manieren om de baby in slaap te wiegen. De gemiddelde moeder gaat zes keer per week een stukje wandelen en loopt dan ongeveer 3,2 km per keer. Per jaar leggen de moeders dan zo’n 1000 km af!

In de auto

Ook gaan veel ouders een stukje rijden met de auto om de baby in slaap te laten vallen. Een derde van alle ouders doet dit en ze rijden dan ongeveer 4 kilometer per keer.

Baarmoeder

Sommige experst claimen dat het wandelen met de kinderwagen en het rijden in de auto overeenkomt met het gevoel dat de baby had in de baarmoeder. 

Bron: Nu.nl

Hoe laat jij je kindje in slaap vallen?

Gelukkig is Bas een hele goed slaper en valt hij makkelijk in slaap. Alleen in de eerste weken na zijn geboorte moesten we hem af en toe in slaap wiegen in de kinderwagen, omdat hij toen last had van krampjes. Gelukkig was het op en neer rollen van de kinderwagen in de woonkamer ook al genoeg.

Wat doen jullie om je kindje in slaap te laten vallen, als dit in zijn eigen bedje niet lukt? Laat een tip achter in de reacties hieronder

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *